Veelgestelde vragen

Hier vind je de frequent gestelde vragen. Mocht het antwoord je nog geen duidelijkheid bieden, laat dan je telefoonnummer achter en we bellen je direct terug om alle uitleg te geven die je maar nodig hebt. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 bereikbaar. Je kunt ons ook zelf bellen op 0592-377 130

 

Wordt mijn japon echt weer helemaal schoon?

95% van de japonnen wordt brandschoon. Wat wel voorkomt, is dat een trouwjurk door het vele slepen over de grond, onder aan de rand beschadigd raakt en hier ook erg vervuild is. De vezelstructuur en de zoom van de stof is dan verzwakt en beschadigd. Dit bemoeilijkt de verwijdering van vlekken, met risico op verdere beschadigingen.

Tevens kan er op een laag van de rok schitter geplakt zijn en daar kan tot 1/3 verlies optreden, echter, we hebben daar een speciale reiniging voor om dit zoveel mogelijk te beperken en de meeste bruiden zijn tevreden over deze speciale reiniging voor de schitter op de bruidsjurk.

Veelgestelde vragen

Lees onder andere de reacties op ons gastenboek.

 

Wat zijn de kosten voor het reinigen van mijn bruidsjurk?

De prijs wordt bepaald aan de hand van het merk en type bruidsjurk. De soort stof, de mate van vervuiling en/of de beschadigingen en de bewerkelijkheid ervan speelt de grootste rol in het bepalen van de prijs. Het merendeel (80%) van de japonnen ligt tussen het prijsniveau van 240,- tot 300,- euro. Deze prijs is all-inclusive en dus inclusief het ophalen en terugbrengen!

 

Wat kost het om mijn bruidsjurk als nieuw terug te krijgen!?

Voor het correct afgeven van een richtprijs kan je de vragenlijst invullen op onze prijscomposer of je kunt ons bellen voor meer informatie. De prijscomposer stelt automatisch een indicatieprijs/richtprijs voor de behandeling van je bruidsjurk op. Als je er niet digitaal uitkomt kan je vanzelfsprekend contact met ons opnemen voor een prijsindicatie voor de behandeling van bruidskleding.

 

Wij zijn van 10.00 tot 17.00 bereikbaar op het telefoonnummer 0592-377130. Als je liever hebt dat wij jou terugbellen, Klik dan op de bel mij nu link en we bellen je direct om alle uitleg te geven die je maar nodig hebt.

 

Om je een prijsindicatie voor het reinigen van je bruidsjurk te geven, hebben we een aantal gegevens nodig zoals:

  • merk
  • kleur
  • soort stof
  • kralen, kant, tierlantijnen
  • lengte van de sleep
  • hoepelrok
  • sluierVeelgestelde vragen

Als je telefonisch de bovenstaande vermelde eigenschappen zoals de soort stof, de mate van vervuiling en/of de beschadigingen van de bruidsjurk aan onze intake-adviseuse omschrijft, dan kan zij de bewerkelijkheid ervan beoordelen en direct telefonisch een indicatieprijs aan je afgeven.

 

Kan ik de onderrok en mijn handschoenen ook laten reinigen?

Voor de bruidshandschoenen rekenen wij € 5,-.
Voor de onderrok rekenen wij € 25,-.

 

Kan ik mijn bruidsschoentjes ook meegeven om te laten reinigen?

Ja! Ook hierin is Silk en Satin gespecialiseerd. Wij rekenen voor trouwschoenen € 43,- per paar.

 

Wanneer krijg ik mijn japon weer retour?

Afhankelijk van het trouwseizoen, maar gemiddeld binnen 1,5 á 2 maanden. Voor "spoedgevallen" maken we vanzelfsprekend altijd tijd.

 

Blijven bijzondere dingen als de rozen, het kant, de kralen en dergelijke wel goed?

Ja, alles blijft goed en je kunt alles gewoon laten zitten. Als het nodig is, zullen wij dit soort kwetsbare applicaties eraf halen en er ook weer op zetten, dit hoort bij onze 100% garantie.

 

Met welke bruidsmodezaken werkt Silk en Satin samen?

 

Silk en Satin werkt samen met vele bruidsmodezaken door heel nederland. We hebben op onze site alle bij Silk & Satin aangesloten bruidsmodezaken vermeld op één pagina, zodat je gemakkelijk kunt vinden bij welk vertrouwd adres jij terecht kunt voor de aankoop van een droomjurk.

 

De meeste van deelnemende bruidsmodezaken hechten een "privat label" in uw trouwkleding zodat u hen én ons makkelijker kunt herkennen.

 

Wat houdt die 100% garantie in?

Mocht er tijdens het procédé toch iets mis gaan (bv. gesmolten kralen, kapot kant, ...), dan zorgen wij voor herstel. Is dit niet te herstellen, dan krijg je 100% van het aankoopbedrag vergoed.

 

Wat maakt het prijsverschil met de gewone plaatselijke stomerij?

Allereerst natuurlijk de 100% garantie dat er bij het reinigen van je kostbare trouwjurk niets beschadigd. Daarnaast het unieke procédé waardoor de kwaliteit van reiniging erg hoog is. De zorg die wij aan jouw jurk besteden, de 100% zekerheid, het gemak (vervoer) en de gebruikte apparatuur spelen hierin ook een grote rol.

 

Silk en Satin heeft in de loop der jaren speciale apparatuur laten ontwikkelen, waarmee zij voor het reinigen van bruidsjurken veel betere resultaten kunnen behalen dan op gangbare stomerijapparatuur mogelijk is. In de stomerij is apparatuur te vinden die ingesteld is op reiniging en afwerking van het alledaagse kledingstuk. Voor je bruidskleding is deze apparatuur vaak niet geschikt.

 

De hele maatvoering een bruidsjurk is zo anders dat je daar speciale apparatuur voor gebruiken moet om die kleding tot in de puntjes netjes te krijgen. Neem alleen al de lengte van de jurk! Of neem de gevoeligheid van de gebruikte stof!? Mede om deze reden adviseren ook steeds meer ontwerpers van bruidskleding een reiniging door Silk and Satin aan.

 

Zit het vervoer bij de prijs in?

Ja, wij halen je trouwjurk, bruidshoed, bruidsschoenen, handschoenen, kostuum, das, sluier, sleep, kortom alles bij je thuis op en leveren het ook weer thuis af.

 

Hoe gaat het met het ophalen, ik ben overdag aan het werk?

Mocht je op de gewenste ophaaldag zelf niet thuis zijn, dan kun je altijd een ander adres opgeven voor het ophalen van je trouwjurk. Bijvoorbeeld bij de buren, je ouders of op het adres van je werk. Kortom alles is mogelijk!

 

Kan ik zelf brengen/halen? Zo ja, wat is dan het prijsverschil?

Ja, dat kan. Wij geven € 25,- korting als je zelf brengt en haalt.

 

Welke stof is er voor mijn trouwjurk gebruikt?

Wist je dat 78% van de trouwjurken in Nederland zijn vervaardigd van zijde, satijn en/of organza? Niet bepaald de gemakkelijkste stof om schadeloos te reinigen.

Niet voor niets brengen steeds meer bruiden hun vervuilde trouwjurk bij Silk and Satin. Silk and Satin besteed de tijd en aandacht aan jou droomjurk met een verbluffend resultaat. Kies voor gemoedsrust, kies voor Silk & Satin.

 

Heb je nog een vraag?

Natuurlijk kun je ons dan ook telefonisch bereiken. Tel: 0592- 377 130 Wij zijn maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 bereikbaar. Mocht je in het weekend contact zoeken, laat dan je telefoonnummer achter. We nemen contact met je op zodra we weer op kantoor aanwezig zijn, en kunnen je dan alsnog de uitleg te geven die je nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Volg ons op FacebookVolg ons op Facebook

Copyright 1996 - 2023 Silk and Satin & Exigent